CRUMBI COOKIES С ЯГОДОВО СЛАДКО И СМЛЯНИ ОРЕХИ


 Crumbl Cookies е франчайз верига от пекарни в Съединените щати и Канада, която е специализирана в бисквитки .  Базирана в Юта, тя е основана през 2017 г. Към август 2024 г. компанията има 1040 магазина в Съединените щати.

Американските бисквитки Crumbi Cookies не са много популярни у нас. 
В превод понятието означава ронливи бисквитки. Това означава,че се приготвят от маслено тесто.
За тези бисквитки научих от 
публикацията на Еличка 
Костова. Те бяха приготвени от дъщеря  по желание на малката и внучка.
Много ми харесаха на външен вид, а и рецептата, която предлагаше Ели  ми се стори доста лесна. Благодаря за чудесната рецепта.
Прочетох за тези сладки и видях доста модели. Повечето бяха тънки,гарнирани по различен начин.
Реших да приготвя за гостуващи ни дечица. Моите станаха по-обемни. Не знам как ми хрумна да ги направя във формичките ми за понички. Сладките станаха като донати с пълнеж от ягодов конфитюр и смляни орехови ядки.
На вкус са много приятни ронливи и много вкусни. Вместо сода използвах бакпулвер.
Прибавих и сладкарска есенция  с аромат на виолетки.
Потопих ги в шоколадова глазура и  украсявахме заедно с децата със  захарни фигурки и захарни шрифтове. Беше много забавно.
 Моята доза е 1/2. Но ще публикувам цялата доза.

ПРОДУКТИ

220 гр.краве масло
200 гр.захар
400 гр. брашно
1 равна ч.л. сода бикарбонат
1 голямо яйце
ванилия
есенция Виолетки

Плънка

ягодов конфитюр
смляни орехи

За глазурата

100 гр.шоколад
захарни фигурки
захарни шрифтове


ПРИГОТВЯНЕ

1.Маслото се разбива със захарта. 

2. Прибавя се и яйцето и отново се разбива.

3. Прибавя себрашното със содата към маслената смес.

 

 
4. Омесва се умерено меко тесто.


5. Разделя се на 2 части и се поставя в найлонови торбички.
6. Поставя се в хладилника за 1 час.


7.  Приготвя се формичката.


8. От тестото сеоформят топки за долната част насладката и кръгчета за покриване на плънката.


9. Топчетата се поставят в гнездата на формичката. Отгоре се поставя по 1ч.л.от конфитюра и смляните орехи.


10. Отгоре се поставят кръгчетата и добре се притиска.


11. Сладките се пекат на 160°С 40 минути защото са доста дебели.
12. След охлаждане се изваждат от формичките.



13. Във формичките се разпределя разтопеният шоколад.

14. Слагат се сладките в шоколада в положението, в което са се пекли. Престояват 1 час в хладилника.


15. През това време се приготвя поръската и захарните шрифтове.




16.  Сладките се изваждат от формата и се аранжират .


ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации