МЕГА БОНБОНИ С ВКУС НА МОРЕНИ



  



Мега бонбони с вкус на морени.
Идеята за тези симпатични бонбони е на  Дончето Николаева. 

Много ми харесаха и реших да употребя шоколадите, които имах. А и така се снабдих с бонбони за почерпка.
 Моите бонбони са по-големи мега защото формичките ми са по-големи.

Сега съм убедена,че наистина както казва Дони са с вкус на морени.  
Тя ги беше направила на око без да измерва количества.
Аз си съставих съотношения между продуктите. Всичко се оказа точно и достатъчно. 
Формичката ми беше за 15 бонбони и още три направих в книжни капсули.

Направих си труда да отделя малко от сместа и да направя бонбони и с бял шоколад.
В сместа сложих и конфитюр от портокалови корички и вкусът наподоби и на бонбони Черноморец.

Накрая, за да се получат по-добри релефи от шоколада начупих част от него и го сложих във формичките и след това разтопих на 50°във фурната. 
Получиха се много сполучливи бонбони.

Благодаря на  Дони за тази чудесна идея!

Сподерям рецептата с количествата, които съставих, за да може някой който желае да приготви подобни бонбони.

ПРОДУКТИ

150 гр. черен шоколад да сместа

50 гр. черен шоколад за разтопяване на дъното на формичките.

70гр. бял шоколад за сместа

30 гр.за стопяване на дъното на формичките.

60 гр.вафлички

70 гр.печени фъстъци 

3 ч.л.конфитюр от портокалови корички

ПРИГОТВЯНЕ


1. Най-напред се приготвят фъстъците. Изпечени се обелват и нарязват с нож.



2. Вафлите се нарязват на парчета.


3. Смесват се с фъстъците. 
4. Поставят се портокаловите корички.
5. Една трета от сместа се отделя за белия шоколад


6. На дъното на формичките се начупва съответно 50гр.от черния и 30 гр. от белия шоколад. Формичките се поставят 
 във фурната на 50°, за да се разтопи шоколада. 
Върху този слой по-добре ще изпъкнат релефите когато бонбоните се обърнат.


7. Разтопява се на котлона на водна баня по отделно останалия черен и бял шоколад и се прибавя към съответните смеси от вафли и фъстъци. 
Към по-голямата смес се прибавя черен ,а към по-малката бял. Допълних бялата смес с малко и от черната.


7. Оставих малко от разтопения шоколад и завърших с него както се вижда на изображението. Това ще бъде дъното на бонбоните.


8. Сложих формичките във хладилника и след час бонбоните бяха готови.
Шоколадът е темпериран и няма  опасност да побелее отдолу в хладилника.

9. Готовите бонбони се подреждат в книжни капсули. Три от бонбоните са направени в книжни капсули, защото гнездата на формичките са 15, а се получиха 18 бонбони.


ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации