ПАТЛАДЖАНИ СЪС СИРЕНА В БУТЕР ТЕСТО
Има множество варианти.
Патладжани в бутер тесто съм срещала в интернет пространството, но точно тази визия и технология си е моя интерпретация.
За по-малко консуматори,това количество е достатъчно. Но в зависимост от това може да се увеличават продуктите.
Тези продукти, които използвах са достъпни и може да се намерят на пазара. Използвах сорт патладжани, които нямат горчив сок и не тряба да се киснат за излизането му.
Това е много удобно, защото не се губи време , а и патладжаните не се обезформяват.
Вместо доматена паста използвах домашна апетитка.
Сирената не са много и ги има в изобилие.
Рецептата е лесна за изпълнение и накрая се получава интересна и красива визия.
Споделям рецептата и изпълннението на технологията.
ПРОДУКТИ /за една малка доза/
1 руло охладено бутер тесто
1 патладжан
3 с.л зехтин
малко сол
3 блокчета топено сирене
5 0 гр. сирене бри
30 гр. синьо сирене
2 с.л.апетитка
За заливката
1 яйце и 1 белтък
3 с.л.заквасена сметана
1 жълтък за намазване на бордюра на бутер тестото
За поръска
сусам
ленено семе
ПРИГОТВЯНЕ
2. Кръгчетата се подреждат в тава и се намазват със зехтина. Посоляват се.
3. Пекат се на максимална мощност на фурната 10 минути. Охлаждат се.
4. През това време се нарязват сирената.
12. Фигурката се премества в тавата с хартията за печене. Пече се 10 минути или докато бордюрите се надигнат и зачервят леко.
13. През това време се приготвя заливката от разбити яйца и сметана.
16. Запеканката е готова.
21. От бутер тестото остава малко. Може да се замрази или употреби за други печива. Аз го замразих за използване в последствие.
Коментари
Публикуване на коментар