МИНИ ТОРТИЧКИ И ЦЕЛУВКИ ОТ БЕЛТЪЧЕН МЕРЕНГ
Наричат всички изделия от белтъчен меренг Павлова. Наистина прототипа на не безизвестната торта е австрийската балерина Ана Павлова. Но каквито и да е интерпретации отново носят това име.
Увлечена от тази мода и аз нарекох няколко мои тортички с това име,но сега последните ми творения ще носят името Мини тортички от белтъчен меренг.
Това са поледните тортички от този род, които правя по рецепта отдавна практикувана и утвърдена.
Този път са по-обемни и са само две и от останалата смес целувки.
Гарнитурата ми е от любимите ми горски плодове.
И отново половин доза.
Получиха се добре.
Споделям рецептата.
ПРОДУКТИ
3 белтъка/100г/
200 гр. захар
10 гр.ванилиева захар
2с.л.лимонов сок
3ч.л.нишесте
щ. сол
3а крема
200 гр.маскарпоне
100мл.смадкарска сметана.
За гарниране
горски плодове
ПРИГОТВЯНЕ
1. Най-напред се разбиват белтъците с щ. сол. Когато станат на пяна се добавя малко от захарта. Пет минути след разбиването се добавя лимоновият сок. Когато захарта се усвои се добавя и нишестето.
Сушат се на 100°С. около 2 часа
3. Охлаждат се.
4. Докато се сушат целувките се приготвя крема. Маскарпонето се смесва с разбитата сметана внимателно. Не се налага да се слага захар защото сметаната е сладка.
Част от крема се оцветява от сока от горските плодове в розово.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар