МИНИ ТОРТИЧКИ И ЦЕЛУВКИ ОТ БЕЛТЪЧЕН МЕРЕНГ




Наричат всички изделия от белтъчен меренг Павлова. Наистина прототипа на  не безизвестната торта е австрийската балерина Ана Павлова. Но каквито и да е интерпретации отново носят това име.
Увлечена от тази мода и аз нарекох няколко мои тортички с това име,но сега последните ми творения ще носят името Мини тортички от  белтъчен меренг.
Това са поледните тортички от този род, които правя по рецепта отдавна практикувана и утвърдена.
Този път са по-обемни и са само две и от останалата смес целувки.  
Гарнитурата ми е от любимите ми горски плодове.
И отново половин  доза.
Получиха се добре.
Споделям рецептата.

ПРОДУКТИ

3 белтъка/100г/

200 гр. захар

10 гр.ванилиева захар

2с.л.лимонов сок

3ч.л.нишесте

щ. сол


3а крема

200 гр.маскарпоне

100мл.смадкарска сметана.
 

За гарниране

горски плодове

ПРИГОТВЯНЕ




1. Най-напред се разбиват белтъците с щ. сол. Когато станат на пяна се добавя малко от захарта. Пет минути след разбиването се добавя лимоновият сок. Когато захарта се усвои се добавя и нишестето.




2. Целувките се шприцоват върху фолио Големите ще бъдат тортичките, а малките са от останалия меренг.  
Сушат  се на 100°С. около 2 часа

3. Охлаждат се.


4. Докато се сушат целувките се приготвя крема. Маскарпонето се смесва с разбитата сметана внимателно. Не се налага да се слага захар защото сметаната е сладка.
Част от крема се оцветява от сока от горските плодове в розово.


5. Тортичките се издълбават отгоре внимателно.



6. Слага се крем и горски плодове. Запълва се до горе с крем.


7. Гарнира се с останалите горски плодове.

ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации