СВИНСКИ КАРЕТА СЪС СМЕТАНА И ТОПЕНО СИРЕНЕ
Свинските карета ми харесват повече от пържолите.
Обаче това месо е лишено от всякакви мазнини и трудно може да се направи сочно.
Затова преди печене трябва да кисне в дресинг.
Каретата могат да се доовкусят ако се запекат със сметана и някакъв вид меки сирена
Винаги приготвяме каретата само на скара,но този път след печене на скара ги запекох на фурна със заквасена сметана и топено сирене.
Получи се много вкусно.
Ето как ги приготвих.
ПРОДУКТИ
свински карета 300 гр.
150 гр.заквасена сметана
1 кутия топено сирене
За дресинга
сок от 1 лимон
3 с.л. зехтин
2с.л.марсала
вегета
1/2 ч.ч. газирана вода
2скилидки чесън
босилек и копър.
ПРИГОТВЯНЕ
1.Най-напред се приготвя дресинга.
Продуктите се смесват.
Към газираната вода се прибавя зехтина, марсала, лимонов сок, зелените подправки, вегетата и пресованият чесън.
2. В тази смес се потопяват каретата, където престояват цяла нощ.
3. На другия ден месото се изважда, изцежда и се пече на скара.
4. Каретата се поставят в тавичка. Поливат се с дресинга ,в който са киснали. Отгоре се слага сметаната.
Коментари
Публикуване на коментар