СВИНСКИ КАРЕТА СЪС СМЕТАНА И ТОПЕНО СИРЕНЕ


 Свинските карета ми харесват повече от пържолите.

Обаче това месо е лишено от всякакви мазнини и трудно може да се направи сочно. 

Затова преди печене трябва да кисне в дресинг. 

Каретата могат да се доовкусят ако се запекат  със сметана и някакъв вид меки сирена

Винаги приготвяме каретата само на скара,но този път след печене на скара ги запекох на фурна със заквасена сметана и топено сирене.

Получи се много вкусно.

Ето как ги приготвих.

ПРОДУКТИ

свински карета 300 гр.

150 гр.заквасена сметана

1 кутия топено сирене

За дресинга

сок от 1 лимон

3 с.л. зехтин

2с.л.марсала

вегета

1/2 ч.ч. газирана вода

2скилидки чесън

босилек и копър.

ПРИГОТВЯНЕ

1.Най-напред се приготвя дресинга.

Продуктите се смесват. 

Към газираната вода се прибавя зехтина, марсала, лимонов сок, зелените подправки, вегетата и пресованият чесън.

2. В тази смес се потопяват каретата, където престояват цяла нощ.

3. На другия ден месото се изважда, изцежда и се пече на скара.

4. Каретата се поставят в тавичка. Поливат се с дресинга ,в който са киснали. Отгоре се слага сметаната.


5. Върху нея се подреждат нарязани на тънко топените сиренца.
Пече се на 200°С около 20 минути.


6. При сервиране каретата се поливат с отделилата се течност.

7. Гарнира се по желание.

ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации