ПИЛЕШКИ ПРЪЧИЦИ С ПЪЛНЕЖ ОТ КАЙМАК НА ФУРНА
Вкусни и приятни за хапване пилешки пръчици от филе потопени в корнфлейкс.
За разлика от обичайната практика за пържене на подобни деликанеси тези са печени на фурна. Пилешките пръчици са с пълнеж от каймак, зелен лук и копър.
7. Пилешките пръчици се поднасят с топинг от млечния сос и апетитката.
За да се овкусят по-добре пилешките филенца, ги смлях на блендера и прибавих необходимите подправки.
За топинг приготвих млечен сос и домашна апетитка.
Получи се чудесно мезе, което може да бъде добра компания на домашното вино
Споделям рецептата!
ПРОДУКТИ
500 гр.пилешко филе
1 гл.кромид
кимион
черен пипер
сминдух
1к.л.вегета
50 мл.бяло вино
2с.л. зехтин
30.гр.краве масло
За плънката
80 гр.каймак
1 стърк зен лук
копър
1ч.л. зехтин
За овалване
корнфлейкс
За топинг
млечен сос
-1/2 кофичка кисело мляко
-копър
сол
1с.л.зехтин
апетитка
ПРИГОТВЯНЕ
2. Получената кайма се овкусява с подправките. Оставя се да престои 20 минути.
3. Оформят се пръчици.
4. Плънката се приготвя от продуктите и се разпределя за всяка пръчица.
5. Пилешките филенца се овалват в корнлейкс и се подреждат в тава върху хартия за печене.
6. Пече се на 250°С около 20.мин. Върху всяко филенце се поставят късчета масло и се връща във фурната да се разтопи.
Коментари
Публикуване на коментар