ПИЛЕШКИ ПРЪЧИЦИ С ПЪЛНЕЖ ОТ КАЙМАК НА ФУРНА


 Вкусни и приятни за хапване пилешки пръчици от филе потопени в корнфлейкс.
 За разлика от обичайната практика за пържене на подобни деликанеси тези са печени на фурна.  Пилешките пръчици са с пълнеж от каймак, зелен лук и копър.
За да се овкусят по-добре пилешките филенца, ги смлях на блендера и прибавих  необходимите подправки.
За топинг приготвих млечен сос и домашна апетитка.
Получи се  чудесно мезе,  което може да бъде добра компания на домашното вино
 Споделям рецептата!

ПРОДУКТИ

500 гр.пилешко филе

1 гл.кромид

кимион

черен пипер

сминдух

1к.л.вегета

50 мл.бяло вино

2с.л. зехтин

30.гр.краве масло

За плънката

80 гр.каймак

1 стърк зен лук

копър

1ч.л. зехтин

За овалване

корнфлейкс

За топинг

млечен сос

-1/2 кофичка кисело мляко
-копър
сол
1с.л.зехтин

апетитка

ПРИГОТВЯНЕ





1. Филетата се смилат на блендера.


2. Получената кайма се овкусява с подправките. Оставя се да престои 20 минути.


3. Оформят се пръчици.


4. Плънката се приготвя от продуктите и се разпределя за всяка пръчица.



5. Пилешките филенца се овалват в корнлейкс и се подреждат в тава върху хартия за печене.


6. Пече се на 250°С около 20.мин. Върху всяко филенце се поставят късчета масло и се връща във фурната да се разтопи.



7. Пилешките пръчици се поднасят с топинг от млечния сос и апетитката.




ДОБЪР АПЕТИТ!










Коментари

Популярни публикации