КОЛЕДНИ МЕДЕНКИ В ШОКОЛАД




 Как на Коледа без меденки?
Тази година направих различни меденки - от кексово тесто. Потопих ги отвсякъде с шоколад и до Коледа ще бъдат свежи и меки.
Разбира се външният вид бе изцяло коледен. Малки фигурки със символите на празника.
Използах черен шоколад. Хем по-полезен, хем по-лесно се работи с него.
Опитахме ги преди да ги прибера в кутията- прукрасни са.

ПРОДУКТИ

1 банан
2малки яйца
1 жълтък/беше и останал от друго ястие/
40 г. мед
20 гр. кокосовя захар
60 гр. кокосово масло
30 мл.вода
120 гр.брашно
1ч.л.джинджифил
1ч.л.бакпулвер
1ч.л.канела
1 лимонова есенция

3 шоколада по 100 гр.
поръска



ПРИГОТВЯНЕ



1. Течните съставки се разбиват крагко в блендера . 
2. Прибавят се сухите състанки.


3. Разбърква се добре.


4. Слага се по една с.л.от сместа във всяка формичка. Останалата смес сложих във формички за мъфини.



5. Пече се 8 минути на 170 °С. И сладките се изваждят да се охладят.


6. Шоколадът се разтопява на водна баня и се слагат по 2ч.л във всяко гнездо на формичката. Сладките се връщат и поставят в положение,в което са се пекли

7. Отгоре се слага още шоколад.
8. Оставят се на хладно да стегне шоколада.


 
9. Сладките се изваждат,намазват се с мед
и се поръсват със захарна поръска.

10. Оставят се да засъхне меда.





11. Вкусът им е великолепен.


12. Прибират се за съхранение в кутия.




Весели празници!

Коментари

Популярни публикации