КОЛЕДНИ МЕДЕНКИ В ШОКОЛАД
Как на Коледа без меденки?
Тази година направих различни меденки - от кексово тесто. Потопих ги отвсякъде с шоколад и до Коледа ще бъдат свежи и меки.
3. Разбърква се добре.
4. Слага се по една с.л.от сместа във всяка формичка. Останалата смес сложих във формички за мъфини.
6. Шоколадът се разтопява на водна баня и се слагат по 2ч.л във всяко гнездо на формичката. Сладките се връщат и поставят в положение,в което са се пекли
7. Отгоре се слага още шоколад.
10. Оставят се да засъхне меда.
Разбира се външният вид бе изцяло коледен. Малки фигурки със символите на празника.
Използах черен шоколад. Хем по-полезен, хем по-лесно се работи с него.
Опитахме ги преди да ги прибера в кутията- прукрасни са.
ПРОДУКТИ
1 банан
2малки яйца
1 жълтък/беше и останал от друго ястие/
40 г. мед
20 гр. кокосовя захар
60 гр. кокосово масло
30 мл.вода
120 гр.брашно
1ч.л.джинджифил
1ч.л.бакпулвер
1ч.л.канела
1 лимонова есенция
3 шоколада по 100 гр.
поръска
ПРИГОТВЯНЕ
1. Течните съставки се разбиват крагко в блендера .
2. Прибавят се сухите състанки.
4. Слага се по една с.л.от сместа във всяка формичка. Останалата смес сложих във формички за мъфини.
6. Шоколадът се разтопява на водна баня и се слагат по 2ч.л във всяко гнездо на формичката. Сладките се връщат и поставят в положение,в което са се пекли
7. Отгоре се слага още шоколад.
8. Оставят се на хладно да стегне шоколада.
9. Сладките се изваждат,намазват се с мед
и се поръсват със захарна поръска.
Коментари
Публикуване на коментар