БАНАНОВИ БОНБОНИ С ЛЕШНИЦИ И ШОКОЛАД


 Да прибавим към коледните сладкиши и тези бонбони. Бананът ги прави доста нетрайни и затова веднага ги прибрах във фризера за съхранение.
Иначе идеята е много интересна и бонбоните външно впечатляващи и много вкусни.
В рецептата имаше сироп от агаве, но аз не сложих никакъв подсладител защото шоколадът отгоре е достатъчен а и бананите са също сладки.
Трябваше да използвам черен шоколад, но в момента нямах и затова използвах бял шоколад. И така стана добре.
Споделям рецептата.

ПРОДУКТИ

1 банан

160 гр.сурови лешници

40 гр. какао

220 гр.бял шоколад

ПРИГОТВЯНЕ

1. Лешниците се смилат на  дребно.


2. Бананът се смачква с преса за картофи.


3. Прибавят се лешниците.


4. Слага се и какаото и сместа се разбърква.


5. Разпределя се във формички за бонбони.

6. Слага се във фризера за 40 минути.

През това време се разтопява шоколада на водна баня.

7. Формираните бонбони се изваждат.  Там се слагат по 2 ч.л.шоколад и бонбоните се връщат във формичките.

8. Слага се шоколад и отгоре на  бонбоните и се оставя да стегне.


9.Бонбоните  са готови.


10. Опитани са. Чудесни!

Слагат се за съхранение във фризера, защото бананът не е траен  и бонбоните не може да издържат дълго.


ДОБЪР АПЕТИТ!


Източникhttps://www.instagram.com/reel/C4AScpHIRWj/?igsh=NTc4MTIwNjQ2YQ==

Коментари

Популярни публикации