СПАНАЧЕНИ КЮФТЕТА С ЧЕРВЕНА ЛЕЩА


Тези кюфтета от зеленчуци и червена леща се вписват в диетичния режим на много хора, които искат да се разтоварят особено след обилно похапване по празниците. Може да се изберат и от вегетерианци, които не употребяват само месо. 
Тази рецепта специално е моя интерпретация от любими продукти. Само спанакът винаги заменям с лапад, но сега няма в градината и затова използвах бейби спанак.
Обичам и киноа, комбинирана с червена леща, но този път избрах само последната.
Свежи зеленчуци и червена леща
Получи се чудесно предястие, а защо не и основно ястие.
Споделям рецептата.

ПРОДУКТИ

100 гр.червена леща

45 гр. бейби спанак

1 морков

1вр.копър

Малка глава лук

2 с.л.бадемово брашно

1 яйце

30 гр.сирене

2 с.л.тиквено олио

2 с.л.зехтин


Подправки: чурица,черен пипер,сминдух

вегета 1ч.л.

ЗА СОСА

200гр.кисело мляко

копър

сол

чесън

2с.л.вода


ПРИГОТВЯНЕ


 

1. Лещата се измива и сварява за 7 минути.
2. Прибавя се към нарязаните зеленчуци, настъргания морков и сиренето. Слага се яйцето, брашното и мазнината . Всичко добре се разбърква.

3. Оформят се кюфтета.


4. Овалват се в бадемовото брашно.


5. Подреждат се върху хартия за печене в тава.



 

6. Пекат се на 220 °С  около  15 минути.

 

7. През това време се приготвя  млечният сос.

8. Сервират се топли или студени.



ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации