БЪРЗИ ТУТМАНИЧЕТА С ОВЕСЕНИ ЯДКИ И СИРЕНЕ КОТИДЖ
Тутманичетата привлякоха вниманието ми защото се използват овесени ядки,които харесваме в къщи.
Правят се много бързо и стават много вкусни.
В рецептата,отново на Вероника Георгиева, овесените ядки не се смилат,но аз исках сместа да е по гладка и фина и затова реших да ги блендирам с течните съставки.
Не сбърках ,защото консистенцията на крайния продукт беше наистина много фина и тутманичетата приятни за похапване.
Сиренето котидж не е трудно да се намери. Винаги има в Т Маркетите. Но то спокойно може да се замени с обикновено сирене.
За разлика от рецептата аз сложих тестото в индивидуални формички. По-голяма с гнеза изобразяващи слънчогледи и по-малки формички за мъфини.
Малките форми имаха по-малко тесто и ги извадих по-рано а останаалата голяма форма още 15 минути.
Но все пак всичко приключи добре.
Важното е да се знае,че тестото с овесени ядки се пече по-дълго. И въпреки че отгоре се зачервяват бързо, подвеждащо е да се извадят по-рано.
Ето как се правят тези симпатични тутманичета.
ПРОДУКТИ
3 яйца
220 гр. овесени ядки
300гр.кисело мляко
60 гр. краве масло
1ч.л.бакпулвер
200 гр.сирене котидж
ПРИГОТВЯНЕ
1. В блендера се слагат яйцата,разтопеното масло и млякото с бакпулвера. Блендира се кратко.
3. Накрая се добавя и сиренето и се разбърква.
4. Подготвят се формичките.
5. Пълнят се със смес. Останалото се слага във формички за мъфини.
6. Пече се на 200°С ..Малкитте формички се изваждат след 20 минути.Сместа в големите формички се пече 35-40 минути.
7. След охлаждане тутманичетата се обръщат.
8 Могат и да се гарнират с крема сирене и маслини.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар