БЪРЗИ ТУТМАНИЧЕТА С ОВЕСЕНИ ЯДКИ И СИРЕНЕ КОТИДЖ


 Тутманичетата привлякоха вниманието ми защото се използват овесени ядки,които харесваме в къщи. 
Правят се много бързо и стават много вкусни.
В рецептата,отново на Вероника Георгиева, овесените ядки не се смилат,но аз исках сместа да е по гладка и фина и затова реших да ги блендирам с течните съставки.
Не сбърках ,защото консистенцията на крайния продукт беше наистина много фина и тутманичетата приятни за похапване.  
Сиренето котидж не е трудно да се намери. Винаги има в Т Маркетите. Но то спокойно може да се замени с обикновено сирене.
За разлика от рецептата аз сложих тестото в индивидуални формички. По-голяма с гнеза изобразяващи слънчогледи и по-малки формички за мъфини.
 Малките форми имаха по-малко тесто и ги извадих по-рано а останаалата голяма форма още 15 минути.
Но все пак всичко приключи добре. 
Важното е да се знае,че тестото с овесени ядки се пече по-дълго. И въпреки че отгоре се зачервяват бързо, подвеждащо е да се извадят по-рано.
Ето как се правят тези симпатични тутманичета.


ПРОДУКТИ 

3 яйца

220 гр. овесени ядки

300гр.кисело мляко

60 гр. краве масло

1ч.л.бакпулвер

200 гр.сирене котидж

ПРИГОТВЯНЕ


1. В блендера се слагат яйцата,разтопеното масло и млякото с бакпулвера. Блендира се кратко.


2.Прибавят се овесените ядки на части като след всяка част се блендира.


3.  Накрая се добавя и сиренето и се разбърква.


4. Подготвят се формичките.


5. Пълнят се със смес. Останалото се слага във формички за мъфини.

6. Пече се на 200°С ..Малкитте формички се изваждат след 20 минути.Сместа в  големите формички се пече 35-40 минути. 


7. След охлаждане тутманичетата се обръщат.


8 Могат и да се гарнират с крема сирене и маслини.

ДОБЪР АПЕТИТ!

Източник

Коментари

Популярни публикации