КОЛЕДНИ ШОКОЛАДОВИ БЛИЗАЛКИ С МАРЦИПАН


На коледните празници дечицата са с предимство. За тях могат да се приготвят много неща. А бизалките са много желани и обичани от тях.
Правнучетата на зълва ми са многи мили деца. Оказват ни много внимание. Когато ходим на гости си играят с нас. Затова за Коледа и ние с дядо Минчо ще се реваншираме. И разбира се ще ги изненадаме с тези шоколадови близалки които приготвих.
Ще подарим и на други наши близки деца.

Как направих близалките?

ПРОДУКТИ

100 гр.черен шоколад

100 гр. бял шоколад

80 гр. марципан

формички за близалки

захарна поръска

ПРИГОТВЯНЕ
 


1. Шоколадите се разтопяват на водна баня..От белия шоколад  се слагат по 2ч.л.шоколад във формичките.

2.  Оставя се шоколадът да се стегне малко и се слага марципанът и сламките като се закрепва добре. Внимава се марципанът  да не опира краищата на фигурките. 


3. Отгоре се нанася останалият бял шоколад до горе на фигурките.

4. Формичките се слагат на хладно да стегне шоколада.

5. По аналогичен начин се процедира и с черния шоколад.




6. Шоколадовите близалки се изваждат от формичките и се гарнират с поръската като лекичко се намазват с разтопен шоколад, за да се залепи поръската.


7. Близалките се пакетират и съхраняват на хладно.

ДОБЪР АПЕТИТ НА ДЕЧИЦАТА!





Коментари

Популярни публикации