БАКЛАВА С КРЕМ СИРЕНЕ И ОРЕХИ И САМО С ОРЕХИ



 Времето ми бе много малко и направих тази баклава набързо и без много снимки.

Рецептата ми  е подобна на тази от  миналата година с пълнеж от крем 
сирене и орехи. 
Сега си взех турски кори от 800 гр.и направих два вида баклава  с крем сирене  на триъгълници и налагана само с орехи.
Получиха се много вкусни баклавички.
За втората баклава използвах техниката на Севи,баклавата да се залива нарязана само отгоре с вряла мазнина.
Ето и рецептата

ПРОДУКТИ

800гр. кори за баница
200 мазнина кокосово масло и олио
250 гр.орехи
крем сирене 180гр.
30 гр.мед.

Сироп 

600мл.вода 600 гр.захар

ПРИГОТВЯНЕ

Корите се разделят на две.
20 кори се мажат с мазнина. Разделят се на квадратчета. Слагат се орехи и 1 супена л.крем сирене във всяко квадратче. Прегъва се и се маже с мазнина. 
Пече се на 200°С около 40 минути.

Останалите кори се разделят на 2 по 5 кори.
Подреждат се първите 5 кори. 
Слагат се орехи и се покрива с другите 5 кори.
 Нарязва се на квадратчета и се залива свряла мазнина. Оставя се малко да попие и се пече на 200 °С около 30 минути
Сиропът е сварен за 7 минути. Прибавя се сока от 1лимон. Сиропът е студен а баклавите горещи.
Покрива се с фолио до употреба.



ДОБЪР АПЕТИТ!

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!

Коментари

Популярни публикации