БАКЛАВА С КРЕМ СИРЕНЕ И ОРЕХИ И САМО С ОРЕХИ
Времето ми бе много малко и направих тази баклава набързо и без много снимки.
Рецептата ми е подобна на тази от миналата година с пълнеж от крем
сирене и орехи.
Сега си взех турски кори от 800 гр.и направих два вида баклава с крем сирене на триъгълници и налагана само с орехи.
Получиха се много вкусни баклавички.
За втората баклава използвах техниката на Севи,баклавата да се залива нарязана само отгоре с вряла мазнина.
Ето и рецептата
ПРОДУКТИ
800гр. кори за баница
200 мазнина кокосово масло и олио
250 гр.орехи
крем сирене 180гр.
30 гр.мед.
Сироп
600мл.вода 600 гр.захар
ПРИГОТВЯНЕ
Корите се разделят на две.
20 кори се мажат с мазнина. Разделят се на квадратчета. Слагат се орехи и 1 супена л.крем сирене във всяко квадратче. Прегъва се и се маже с мазнина.
Пече се на 200°С около 40 минути.
Останалите кори се разделят на 2 по 5 кори.
Подреждат се първите 5 кори.
Слагат се орехи и се покрива с другите 5 кори.
Нарязва се на квадратчета и се залива свряла мазнина. Оставя се малко да попие и се пече на 200 °С около 30 минути
Сиропът е сварен за 7 минути. Прибавя се сока от 1лимон. Сиропът е студен а баклавите горещи.
Покрива се с фолио до употреба.
ДОБЪР АПЕТИТ!
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!
Коментари
Публикуване на коментар